Празник на семейството

      Извънредната обстановка, в която живее света от доста време, не попречи Денят на християнското семейство да бъде повод да се „събере“  забързаното съвременно българско семейство. Когато има желание, се намира и начин. Учителите от група „Ян Бибиян“ направиха това възможно чрез платформата Zoom, като организираха виртуална среща, за да дадат възможност на близки и роднини да съпреживеят празника с децата си. Макар и нетрадиционно проведен – пред лаптопа или телефона, празникът бе пълен с много песни, смях и настроение.

     Артистично и емоционално бъдещите първокласници показаха колко са важни уважението, разбирателството, толерантността и обичта между членовете на семейството. Тънката нишка, която свързваше различните сцени от тържеството, отвеждаше към това, че от миналото досега българското семейство е храм, в който трябва да се учим на добро и взаимна грижа. По традиция празника завърши с българско хоро, след което всяко дете отнесе вкъщи като подарък лично нарисуван портрет на своето семейство.

     Възпитаването в дух на семейни традиции е от значение за отглеждането и израстването на малките деца, както и за съхраняването на народността и духовността на българина.