Трети март – чакан празник, свята дата – ден рожден на Свободата!

         

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

     

 

     

 

     

     

   

 

      Независимо от по-особената ситуация тази година, всеки може да се  преклони пред подвига на великите българи, допринесли за нашата свобода.

      Учителите от I група „Бърборино“ и техните малки възпитаници показаха, че патриотичното възпитание започва от цветовете на българското знаме и паметника на Шипка!

     В група „Смърфове“ направиха своеобразна възстановка на събитията на връх Шипка.

       В група „Пипи дългото чорапче“ направиха постер и разговаряха за Родината и националните герои.

       Децата от IV група ,,Бонбон“, засвидетелстваха почит и уважение към хилядите знайни и незнайни воини, отдали живота си за България с поетичен рецитал ,,Що е татковина“, където чрез патриотични песни и стихове разказаха за Левски, Ботев и Баба Тонка.

       С урок по родолюбие, под надслов „Аз съм българче“, в IV-та група „Ян Бибиян“ отбелязаха 143 години от Освобождението на България. Разделени на два отбора, децата показаха знания за родината, родния град и националните ни герои. В края на състезанието на децата бяха връчени грамоти и награди, осигурени от родителите. Видеозаснемане ще позволи на малки и големи да съпреживеят празника.

      В навечерието на 3 март децата от III  група „Мики Маус“, заедно със своите учители и родители, отдадоха почит към героите, като посетиха Пантеона на възрожденците и поднесоха цветя на паметника на Васил Левски.

      Съвместното честване на българскиТЕ национални празници съхранява българските традиции и формира националната  идентичност и самосъзнание у децата.