Вместо цветя за първия учебен ден

     Белослава – това е името на поредното българско дете, което се нуждае от средства за спешно лечение и рехабилитация в чужбина. Тя е родена през 2018 г.  в град Русе.

     Екипът на ДГ „Чучулига“ се присъединява към благотворителна кампания под мотото „Дари надежда вместо букет“ и призовава всички родители на първия учебен ден да направят дарение за Бела вместо да купуват големи букети.

     За целта на входовете на двете сгради на детската градина ще бъдат поставени дарителски кутии, в които всеки ще може да дари надежда за Бела и пусне средства, предвидени за букети по случай първия учебен ден.

     Всички ние се радваме на уважението, което ни показват децата в първия учебен ден, но смятаме, че средствата могат да отидат за една по-благородна кауза. Така ще подпомогнем Белослава в нейната борба по пътя към здравето и ще научим децата да бъдат съпричастни към болката на другия!

     Ето историята на мъничката Бела:

     През месец май тази година Бела внезапно колабира. Получава така наречения ,,сърдечен арест“, като след направен тест е установено наличието на  Ковид инфекция, засегнала 50% от белия дроб и сърцето. В следствие на липсата на кислород, по време на сърдечния арест, Бела получава мозъчен оток, който е установен след ядрено магнитен резонанс.

    От месец август Бела е настанена в болница Reyap Hastanesi Istanbul, Turkey. Лекарите там предвиждат минимум 6 месечен престой в болницата, а сумите за лечението са изключително високи. Близки и приятели на семейството провеждат редица благотворителни дейности с надеждата един ден Бела отново да се усмихва и да тича по детските площадки.

     Нека заедно помогнем за по-доброто утре на Бела!