15 ноември 2020 г. е Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. През 2020 г. мотото на пътната безопасност в България е „На пътя животът е с предимство“, а инициативата на Деня премина под мотото „Помним, подкрепяме, действаме“ – Помним (тези, които са загинали), Подкрепяме (тези, които са пострадали), Действаме (за по-добра реакция при катастрофи).

      Целта на включването на децата в инициативи, свързани с този ден, е да се  акцентира вниманието им към проблемите на уличното движение, към необходимостта да пазим себе си, близките  си и другите участници в движението. Едно от най-важните неща, на които наблегнаха педагозите в ДГ „Чучулига“, бе идеята да накарат децата да мислят по различен начин: „Как да избегна да се случи на мен?“. Именно на тази цел бяха подчинени кратките видеофилми и презентации, по време на които малките ни възпитаници и техните учители обсъждаха кое е правилно и кое не, как да бъдем подготвени, спазващи правилата, знаещи и можещи на пътя.

     А рисунките на децата по темата показаха, че те вече знаят – безопасността на пътя е споделена отговорност и всички трябва да са по-внимателни и толерантни, независимо дали са зад волана или на пешеходната пътека.